Luxe smartwatch van Tag Heuer

share on:
Tag Heuer Carrera

De luxe smartwatch van Tag Heuer

Het is zo ver, luxe zal de markt van de smartwatches nog dit jaar gaan betreden. Tag Heuer, in samenwerking met intel en Google, heeft aangekondigd de eerste luxueuze Andriod Wear smartwatch te gaan produceren. De smartwatch zou, volgens geruchten, een digitale kopie van het model Carrera moeten gaan worden. Een naam voor de smartwatch is bij de aankondiging nog niet prijsgegeven, wel is de verwachting uitgesproken, dat deze voor het verstijken van dit jaar nog te koop zal zijn.

Swiss Made

Hoewel Jean-Claude Biver, de CEO van Tag Heuer, niets prijsgaf over verkoopprijzen, hardware en features, kon hij wel vertellen dat de smartwatch voorzien zou zijn van het “Swiss Made” label. Iets dat niet direct voor de hand zou liggen. De wetgeving zegt dat de productie van de motor van het horloge niet buiten Zwitserland gefabriceerd mag zijn. En dat zou met de samenwerking met Intel een probleem op kunnen leveren. Biver kon daarom alvast vertellen dat de productie in Zwitserland plaats zal vinden.

Bij Tag Heuer vinden ze het belangrijk dat het horloge een lange levensduur heeft, echter met technologie zal je dan op een gegeven moment achter blijven. Het schijnt daarom zo te zijn dat de smartwatch van Tag Heuer upgradable gaat worden.

De hardware en software van de Tag Heuer smartwatch

Helaas is er nog weinig bekend over de hardware die Tag Heuer zal gaan toepassen in haar smartwatch, maar met Intel en Google aan boord zal het met de kwaliteit wel goed zitten. Wat betreft de software is het logisch dat deze smartwatch zal gaan draaien op Android Wear.

Hopelijk zal er snel meer bekend worden over de smartwatch van Tag Heuer, maar voor nu is het vooral wachten tot het einde van het jaar.

Leave a Response