Sony Smartwatch 3 review

share on:

De Sony SmartWatch 3 niet de meest gewilde Android Wear Wearable, maar de GPS maakt en hoop goed.

Sony SmartWatch 3: Design en Scherm

De Sony SmartWatch 3 loopt niet vooruit op design. Het horloge wordt standaard geleverd met een gele of zwarte rubberen band voorzien van een verstelbare gesp. De band is te verwisselen waardoor je de Sony Smartwatch geheel volgens je eigen smaak kan dragen. Het horloge is comfortabel, maar wel wat saai. De roestvrij stalen versie geeft het horloge gelukkig nog wat stijl.

De grootte van het scherm is 1,6-inch en heeft een resolutie van 320 x 320. Helaas betreft het een LCD scherm en blijft daarmee achter ten opzichte van de nieuwste smartwatches van de andere merken die een AMOLED scherm gebruiken. Beelden blijven daarom flets en weinig levendig, en ook de kijkhoek is niet groot.

Sony SmartWatch 3: GPS

Het grootste pluspunt van de Sony SmartWatch 3 is de GPS functie. Ontzettend fijn om je hardloop sessies bij te houden, zodat je geen smartphone mee hoeft te slepen.

Sony SmartWatch 3: Hardware

De Sony SmartWatch 3 heeft naast de GPS functie ook nog NFC en Wifi connectiviteit. Hierdoor is het horloge toekomst bestendig en kan je in de toekomst zonder problemen gebruik maken van Google Wallet. Het ontbreken van een optische hartslagsensor maakt deze smartwatch iets minder compleet.

De SmartWatch 3 heeft een opslagruimte van 4 GB, hetgeen momenteel vrij standaard is voor Android Wear smartwatches. De smartwatch wordt aangedreven door een quad-core 1,2 GHz Arm A7 processor, wat het horloge bijna doet vliegen. Je zal in ieder geval niet zo snel een app vinden die deze smartwatch laat stotteren.

Sony SmartWatch 3: Levensduur van de batterij en extra’s

Het horloge heeft een batterij van 420mAh, dat op dit moment vrij hoog is. Hiermee zou je het horloge zonder moeite twee dagen moeten kunnen gebruiken.

Goed nieuws voor de waterratten onder ons! Tot nog toe hebben we smartwatches gezien met de IP55 en IP67 standaard, maar Sony gaat hierin nog een stapje verder. Het is Sony gelukt een smartwatch te leveren met een IP68 standaard, waardoor je je 60 minuten lang op een diepte van 2 meter zou kunnen bevinden zonder dat er schade op zal treden.

 

Koop hier de Sony Smartwatch 3

Sony Smartwatch 3

$235.18

Leave a Response