Tag Heuer Connected

share on:
Tag_Heuer_Connected_smartwatch
Tag Heuer Connected officieel te koop

Tag Heuer Connected is het geworden! Hiermee voegt Tag Heuer daad bij het woord, zoals wij 24 jl. reeds berichtte. Toen nog weinig to niets bekend en vandaag is de verkoop officieel gestart en zijn alle specificaties en prijzen bekend.

Door de grote vraag en het kleine aanbod, is de TAG HEUER CONNECTED heel moeilijk te verkrijgen. Op hun website is hij momenteel uitverkocht en in Nederlandse winkels helaas nog niet te verkrijgen. Verder kan je deze gecertificeerde e-retailers in de gaten houden, volg hiervoor deze link. Anders is deze een leuk alternatief voor de kerst: link]

Tijdens de eerste aankondiging werd al verklapt dat het design niet veel zou afwijken van de traditionele look van Tag Heuer. Hieronder in hun presentatiefilmpje kan je deze overeenkomsten duidelijk zien en mag de Tag Heuer Connected met recht de eerste luxe Adroid Gear smartwatch worden genoemd.

Tag Heuer Connected specificaties
  • 1,6 GHz dual-core processor
  • 1 GB RAM-geheugen
  • 4 GB aan opslagruimte
  • 2,4 GHz Wi-Fi
  • Bluetooth 4.1 LE.
  • 1,5-inch 360 x 360 LTPS LCD-scherm (240 P.P.I.)
  • Krasbestendig saffierglas
  • 410mAh batterij (maximaal 25 uur)
  • IP67 certificering

Hoewel de naam connected anders doet vermoeden, kan je de smartwatch ’s avonds wegleggen op de draadloze oplader. Je kan de volgende dag dan weer zorgeloos op stap met deze luxe smartwatch.

Tag_Heuer_Connected_Android_Wear
Photo: Tag Heuer
Android Wear

Tag Heuer Connected draait op Android Wear, waardoor 4000 apps beschikbaar zijn. Zoals je mag verwachten van een klasse horlogemaker, is de software up to date en kan je het klokje ook gebruiken met je iPhone.

Colors_Tag_Heuer_Connected
Photo: Tag Heuer
De looks

De behuizing van het klokje is van geborsteld titanium en is slechts 52 gram. Dat is een schijntje in vergelijking tot de traditionele Tag Heuer klokjes. Met een 12,8 mm dikke behuizing moet het zeer comfortabel zijn om mee om je pols te lopen.
De buitenste rand is voorzien van een gezandstraald titanium ring met anti-fingerprint coating. Er is ook een geborsteld titanium aan de zijkant, voorzien van besturingsknoppen zodat je niet constant vingerafdrukken op het scherm hoeft te hebben.
De gevulkaniseerd rubber band is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils.

Verkoopprijs Tag Heuer Connected

Je zal wel een aardige duid in het zakje moeten doen, al valt het in het niet bij de gouden Apple Watch. Sinds vandaag is de Tag Heuer Connected beschikbaar voor € 1.350,-.

Leave a Response