Wat is Android Wear besturingssysteem

share on:
Wat is Android Wear

Android Wear werd op 18 maart 2014 door Google aangekondigd. Zoals de naam reeds impliceert, is Android Wear gemaakt voor wearables. Je zal nu vast denken: maar, wat is Android Wear?

Wat is Android Wear besturingssysteem?

Android Wear besturingssysteem is een besturingssysteem dat smartwatches moet aan gaan sturen. In de meest essentiële vorm zorgt dit er voor dat je smartwatch werkt. Verder kan je met een dit besturingssysteem onder andere emails ontvangen en lezen, tweets ontvangen en smartwatch apps gebruiken. Hierdoor wordt de smartwatch een verlengstuk van je smartphone.

Het besturingssysteem van Google zal beginnen voor de smartwatches. Hiermee volgen ze de lijn van andere tech-merken, die zich ook op deze markt zullen gaan begeven. Onder andere Samsung, Motorola en Sony zullen smartwatches lanceren. Ook zullen de gevestigde horloge merken smartwatches gaan uitbrengen.

Update

Op 31 augustus 2015 kondigde Google aan hun besturingssysteem ook zal werken met iOS. iOS is het besturingssysteem van Apple. Dit maakt het mogelijk dat je een Samsung smartwatch kan gebruiken met een Apple iPhone.

Leave a Response