share on:

Wat is een smartwatch en wat doet dit nou eigenlijk?

Leuk zo een slimme horloge, maar wat is een smartwatch nu precies en wat doet het nou eigenlijk? De mobiele technologie is vandaag de dag niet meer weg te denken in onze maatschappij.
Even snel het nieuws op Nu.nl, anderen op hoogte brengen van flitser via Twitter of nog even je Facebook door scrollen voor het slapen gaan. Deze situaties komen je wellicht allemaal bekend voor. Tegenwoordig willen we overal en op ieder moment van de dag op de hoogte zijn en blijven van alle nieuwtjes.

Een smartwatches (Engels voor slimme horloge) is een klein horloge dat niet louter dient als uurwerk, maar vele functies meer heeft. Een smartwatch is uitgerust met geavanceerd onder andere een lcd scherm en diverse kleine instrumenten, waardoor een smartwatch voor vele functies gebruikt kan worden

Wat kan je met een SmartWatch?

Een smartwatch heeft vele gelijkenissen met een smartphone. Het kan net als een smartphone informatie ontvangen en versturen (nieuws, berichten of andere informatie). Het maakt hiervoor gebruik van draadloze technieken als: bluetooth, wifi en GPS. Hierdoor kunnen ze contact maken met andere slimme apparaten en kunnen er bijv. foto’s worden uitgewisseld, berichten worden ontvangen en verstuurd, agenda notificaties worden getoond. Sommige smartphones hebben zelfs de mogelijkheid te bellen zonder tussenkomst van je smartphone.

Smartwatches kunnen allerlei kleine programma’s, beter bekend als app’s, uitvoeren. Deze zogenoemde app’s variëren van app’s die jouw gezondheid kunnen monitoren, tot app’s die je voorzien van al jouw persoonlijke nieuws. Voor een goede indruk van de aanwezige app’s, kan je ook op de Apple store of op Google Play een kijkje nemen. Dit zijn de app-stores van de meest gebruikte besturingssystemen.

Leave a Response