Wat is het verschil met een smartwatch en een smartband?

share on:
Wat is een smartband

Er zijn inmiddels enorm veel wearables beschikbaar. Zo kan je beschikken over smartwatches, smartbands en fitnessbands, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Wat is het verschil met een smartwatch en een smartband?

Een smartwatch en een smartband (vaak ook wel fitnessband of fitness/activity tracker genoemd), hebben met elkaar gemeen dat het slimme apparaten zijn. Ze zijn computergestuurd en hebben diverse functies. Echter hebben deze twee subgroepen van de wearables over het algemeen wel enige verschillen, ten opzichte van elkaar.

Smartbands zijn over het algemeen gericht op de sportieve gebruikers. Deze apparaten meten onder andere veelal de hartslag, de gelopen afstand, thermometer etc. Smartwatches hebben vaak dezelfde functies, maar zijn daarentegen meer bedoeld voor het dagelijkse gebruik. Smartwatches communiceren met smartphones, alhoewel ze op korte termijn steeds meer stand alone zullen gaan functioneren. Smartwatches zijn hiermee een verlengstuk van de smartphone en zijn er ook duizenden apps voor beschikbaar. Zo kan je met smartwatches Whatsappen, Facebooken, Twitteren, E-mailen enzovoorts.

Zijn deze gadget ook iets voor jou? Neem dan even een kijkje op de links hieronder, wellicht vind je een match!

Bol.com – Smartwatches

Leave a Response