share on:

Er zijn zoveel slimme apparaten en tegenwoordig wordt overal maar smaakt voor geplakt. Maar wat is nou eigenlijk een smartphone in wat is nou eigenlijk van smartwatch. Weet jij het nog?

Wat is het verschil tussen smartwatch en een smartphone.

Om het verschil duidelijk uit te leggen zullen we eerst weten wat deze slimme apparaten zijn. Het begrip smartphone is inmiddels redelijk bekend in de maatschappij. De technologiereus Apple was de grondlegger van deze ontwikkeling. Zij waren het bedrijf dat als eerste de smartphone op de markt hadden gebracht. Op het moment dat iedereen een mobiele telefoon had en gewend was alle fysieke knoppen, deed Apple iets geheel vernieuwend. Zij ontwierpen een mobiele telefoon dat feitelijk een kleine computer was. Je kon er namelijk niet alleen mee bellen, maar je kon er ook foto’s mee nemen, foto’s mee bekijken, je mail lezen en natuurlijk mails versturen. Naast dit alles was het meest vernieuwende, dat je er al kleine programmaatjes op kon draaien. Deze kennen we inmiddels als smartphone apps. Een van de bekendste en meest gebruikte smartphone apps, is WhatsApp. Deze app heeft vandaag de dag door meer dan 1 miljard gebruikers. Inmiddels is de smartphone niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Sommigen staan er mee op en gaan er mee naar bed.

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een smartphone

Een smartwatch verschilt niet zoveel ten opzichte van een smartphone. Niet geheel toevallig was het ook weer Apple dat deze ontwikkeling op gang bracht. En waar iedereen speculeerde over de naam I-Watch, brachten zij geheel tegen verwachting in hun smartwatch, genaamd: Apple Watch. Maar wat was dit voor apparaat en wat waren de mogelijkheden dachten velen. Ondanks dat Apple deze ontwikkeling op gang heeft gebracht, was het niet het eerste bedrijf dat een smartwatch op de markt bracht. Samsung, LG, Sony en een aantal anderen brachten hun versie van de smartwatch op de markt. De smartwatch had en heeft nog steeds vele overeenkomsten met de smartphone. Je kan daarom eigenlijk ook wel stellen dat de smartwatch een kleine smartphone is. Dit slimme apparaat stelt je ook in staat te bellen, foto’s te bekijken, mails te belezen en je kan er ook smartwatch apps op gebruiken. Een voorbeeld van een dergelijke smartwatchapp, is de app Appie.

Wat is het verschil tussen een smartwatch en een smartphone

Samenvattend kunnen we dus eigenlijk wel zeggen dat het verschil tussen een smartwatch en een smartphone qua opties vrijwel nihil is. Belangrijkste verschillen: het formaat en een smartwatch draag je om je pols. Kanttekening: de smartphone heeft veel meer rekenkracht en kan dus zwaardere apps draaien.

Leave a Response