share on:

NFC is een relatief nieuw begrip in de wereld van de smartwatch. Velen zullen zich daarom ook afvragen: Wat is NFC in hemelsnaam?!

Wat is NFC?

NFC is een afkorting van Near Field Communication. Simpel gezegd is dit gewoon een draadloze verbinding om informatie over te dragen. Je zou het min of meer kunnen vergelijken met bluetooth. In tegenstelling tot andere draadloze verbindingen, heeft NFC een zeer klein bereik. Het bereik is niet meer dan 10 cm, maar presteert het best op circa 4 cm afstand. Je zal je vast afvragen, maar waarom zouden we dit willen gebruiken dan?

Waar is NFC goed voor?

NFC stelt je in staat op een relatief veilige methode gegevens over te dragen. Je moet ten slotte binnen een klein bereik van de bron staan (maximaal 10 cm). Een praktisch voorbeeld dat deze techniek gebruikt, is de OV chip kaarten. Je koopt een kaartje uit de automaat en door het kaartje tegen de lezer/ontvanger in de paal te houden gaat er tegoed van af.

NFC staat nog in de kinderschoenen, maar o.a. Google (Google Wallet) en Apple (Apple Pay) zijn al begonnen met het toepassen hiervan. Dit maakt het weer mogelijk om betalingen te doen, door je smartwatch langs een automaat te houden.

Leave a Response