Wat zijn wearables?

share on:

Je hoort het steeds vaker, maar wat zijn wearables nu precies? Wearables zijn in kleine elektronische apparaten, die men op hun lichaam dragen. In feite is zijn deze apparaten kleine computers met diverse meetinstrumenten, waarmee onder andere bewegingen van de gebruiker worden gemeten en geregistreerd. Ook zijn wearables in staat te communiceren met andere slimme apparaten, zoals smartphones. Een draadloze verbinding, zoals bluetooth of wifi, zorgt er voor dat informatie over en weer wordt verstuurd.

Maar hoe zien wearables er uit?

Wat wearables zijn, zullen we nu even verduidelijken middels wat voorbeelden. De Google Glass is misschien wel een hele bekende wearable, welke veelal in het nieuws als zeer functionele wearable besproken is. Helaas heeft deze wearable nog niet gezorgd voor het spektakel waar op gehoopt was, maar wij denken dat dit zeker nog zal komen. Ander bekende en een wearable met iets meer succes, zijn de slimme armbanden van Nike+. Deze armbanden, ook wel fitness trackers genoemd, zijn er voor bedoeld om je sportieve activiteiten te meten en middels ondersteunende apps bij te houden.
De meest spraakmakende wearables zullen de smartwatches zijn, zeker nu Apple heeft aangekondigd zijn Apple Smartwatch in april 2015 te zullen gaan lanceren. Wat smartwatch zijn en wat deze wearables kunnen, kan je in het volgende artikel lezen:

Wat Is Een Smartwatch?

Leave a Response