Wie is Bill Gates?

share on:
Wie_is_Bill_Gates

Menigeen weten waarschijnlijk wel wie ’s werelds meest vermogende persoon is, maar wie is Bill Gates nu eigenlijk?

Wie is Bill Gates?

William (Bill) H. Gates werd geboren op 28 oktober in 1955 in de Amerikaanse stad Seattle. Bill Gates kwam uit een gezin met twee zussen, waar zijn vader advocaat was en zijn moeder onderwijzeres. Bill Gates was al vroeg zeer geïnteresseerd in computers en begon op 13 jarige leeftijd met het programmeren van computers. Op 18 jarige leeftijd begon de jonge Gates met zijn studie aan Harvard University, waar hij samen woonde met zijn beste vriend, en de huidige CEO van Microsoft, Steve Ballmer.

Bill Gates en Microsoft?

Tijdens zijn studie aan de Harvard University ontwierp Bill Gates al een versie van de programmeertaal BASIC voor de eerste microcomputer. Blijkbaar haalde de jonge Bill weinig voldoening uit zijn studie, want twee jaar na de start van zijn studie richtte hij samen met zijn jeugdvriend Paul Allen Microsoft op. Samen geloofde zij er heilig in, dat computers een belangrijk deel van ons leven zou uitmaken. En vandaag de dag zijn deze apparaten en Microsoft niet meer weg te denken.

Bill & Melinda Gates Foundation?

 

Dat Bill Gates naast een vermogend man ook een goede persoonlijkheid heeft, blijkt wel uit zijn Bill & Melinda Foundation. Jaarlijks geeft Bill Gates samen met zijn vrouw Melinda Gates honderden miljoenen uit aan diverse goede doelen.

Leave a Response